Cameres: «Τα ψηφιακά μάτια μοιάζουν με τα ανθρώπινα, καταγράφουν στιγμές, όπως κι εμείς μέσα από τους στίχους και τις μουσικές μας!»


Αστέρια υπάρχουν πολλά, λίγα όμως ξεχωρίζουν! Oι Cameres κατάγονται από την όμορφη Καβάλα και από το 2008 μέχρι και σήμερα αποτελούν ένα ενεργό μουσικό σχήμα! Λατρεύουν τη δημιουργία, η μουσική είναι η ανάσα τους, έχουν μεγάλη αγάπη για αυτό που κάνουν κι αυτό φαίνεται! Ας τους γνωρίσουμε…

Συνέντευξη στο MaxMag.gr (Μάρτιος 2017)

  • Αρχικά, πείτε μας δυο λόγια για το ποιοι είναι οι Cameres και πώς δημιουργήθηκαν…
Το συγκρότημα δημιουργήθηκε και βαπτίστηκε από εμένα (τον Νίκο Γραμμάτο). Η πορεία ξεκίνησε στις αρχές του 2008 με την έλευση του Γιάννη Βογιατζή στη μπάντα. Κυκλοφορήσαμε δυο δίσκους μαζί (και με παρέα πολλούς αξιόλογους μουσικούς), το «Θα είμαι εκεί» το 2013 και το πιο πρόσφατο «Οι αναμνήσεις πάντα καίνε» το 2016. Δημιουργηθήκαμε με σκοπό να βγάλουμε τις σκέψεις και την ψυχή μας προς τα έξω και να την ντύσουμε με μελωδίες και στίχους.

  • Τι σας έφερε κοντά σαν μουσικούς;
Τι άλλο; Η αγάπη για την μουσική και την δημιουργία. Το όνειρο να φτιάξουμε δικά μας τραγούδια και να τα κυκλοφορήσουμε επίσημα. Ευτυχώς τα πραγματοποιήσαμε πάνω στην εποχή που οι δισκογραφικές άφηναν την τελευταία τους πνοή.

  • Πώς προέκυψε το όνομα του συγκροτήματος και τι πρεσβεύει;
Το όνομα του συγκροτήματος προέκυψε όταν είδα ένα βίντεο στο youtube που έδειχνε δρόμους, κάμερες, κόσμο… Σκεφτήκα ότι τα ψηφιακά μάτια μοιάζουν με τα ανθρώπινα, καταγράφουν στιγμές, όπως και εμείς. Μέσα από αυτές τις στιγμές φιλτράρουμε τα όμορφα ή τα άσχημα και γεννιούνται οι στίχοι και οι μουσικές.

  • Πόσο καιρό είστε ενεργοί στη μουσική σκηνή; Και ποια η μέχρι τώρα δράση του συγκροτήματος;

Από το 2008 που ξεκινήσαμε είμαστε ενεργοί, είτε στουντιακά, είτε σε συναυλίες, αν και το τελευταίο κομμάτι είναι που μας πονάει περισσότερο, πράγμα που θέλουμε να παλέψουμε περισσότερο από εδώ και πέρα.

  • To περασμένο καλοκαίρι κυκλοφόρησε το δεύτερο album σας με τίτλο «Oι αναμνήσεις καίνε». Πείτε μας περισσότερα για αυτή τη δουλειά… Πώς την υποδέχτηκε το κοινό σας;
Είναι μια δουλειά που άρχισε να δημιουργείται λίγους μήνες μετά την κυκλοφορία του πρώτου δίσκου. Υπήρχε έκρηξη δημιουργίας μέσα μας και επειδή ήμασταν σε μια φάση που δεν είχαμε ευκαιρίες για πολλές συναυλίες, αποφασίσαμε να βγάλουμε τη δημιουργικότητά μας σε νέα τραγούδια.
Είναι ένας δίσκος που είναι πολύ καλύτερος από τον πρώτο και σε συνθετικό επίπεδο και σε στιχουργικό. Είχαμε τη χαρά να συνεργαστούμε με ανθρώπους που θαυμάζαμε στην εφηβεία μας, όταν ξεκινούσαμε να παίζουμε κιθάρα και να κάνουμε τα πρώτα όνειρα ότι κάποια στιγμή  θέλουμε να κάνουμε το ίδιο με εκείνους. Ο Ασκληπιός Ζαμπέτας από τις Τρύπες και ο Παναγιώτης Μπερλής από τα Διάφανα Κρίνα είναι δυο καλλιτέχνες που γράψανε μαζί μας. Φυσικά δεν λείπουν και οι αφανείς ήρωες με τους οποίους συνεργαστήκαμε και που όλοι αναγράφονται μέσα στα τραγούδια μας.

Ο δίσκος έχει ήδη αγαπηθεί από τον κόσμο, τα ραδιόφωνα και τον τύπο, όπου έχουμε πολλές αναφορές, αλλά μας έχουν εντάξει επίσης στα καλύτερα άλμπουμ για τη χρονιά που πέρασε. Αυτή είναι η μεγαλύτερη ανταμοιβή μας!

  • Πώς νιώθετε για την μέχρι τώρα πορεία σας;
Αρκετά μεγάλη ικανοποίηση, αφού έχουμε κάνει συνεργασίες που δεν φανταζόμασταν μερικά χρόνια πριν και έχουμε δει τα τραγούδια μας να ταξιδεύουν σε όλη την χώρα.

  • Τι θα ήταν πρόκληση για τους Cameres;
Πρόκληση είναι πάντα οι νέες συνεργασίες. Ίσως μια συνεργασία με κάποιον καλλιτέχνη που θα ήταν έξω από τα νερά μας να ήταν μια πρόσκληση για εμάς.

  • Μια στιγμή απόλυτης ικανοποίησης που έχετε ζήσει έως σήμερα;
Κάποιες όμορφες συναυλίες που έχουμε κάνει, τον κόσμο που έχουμε γνωρίσει μέσα από τη μουσική μας, οι συνεργασίες μας και όταν μας στέλνουν μηνύματα φίλοι από διάφορα μέρη και μας λένε ότι μόλις μας άκουσαν στο ραδιόφωνο.

  • Ποια είναι τα σχέδια σας για το μέλλον; Πώς ονειρεύεστε τη συνέχεια της πορείας σας;

Ήδη βρισκόμαστε μέσα στο στούντιο και ηχογραφούμε τα επόμενα καινούρια κομμάτια που θα βρίσκονται στον τρίτο μας δίσκο. Αυτή την φορά θα ξεκινήσουμε να παρουσιάζουμε ξεχωριστά ένα-ένα τα τραγούδια και στη συνέχεια θα βγάλουμε και όλο το δίσκο. Σύντομα θα οργανωθούμε και θα ξεκινήσουμε πρόβες με σκοπό να παίζουμε ζωντανά και αν είναι εφικτό να ταξιδέψουμε όσο περισσότερο γίνεται.

  • Τι είναι αυτό που δεν έχετε ακόμα μοιραστεί με τον κόσμο;
Δεν υπάρχει κάτι που κρατάμε κρυφό από τον κόσμο, ο κόσμος θα συνεχίσει να μας γνωρίζει περισσότερο μέσα από τα τραγούδια μας. Οποιαδήποτε άλλη ανακοίνωση γίνεται πάντα από την επίσημη σελίδα μας και τις σελίδες μας στο facebook.
Ευχαριστούμε πολύ!

INSTAGRAM FEED

@soratemplates